12 bin TL Ceza Kesilecek

12 bin TL Ceza Kesilecek

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, nerede olursa olsun tabanca ve tüfek ile ateş etmeye, havai fişek veya ses bombası patlatmaya müsaade edilmeyeceğini söyledi.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, nerede olursa olsun tabanca ve tüfek ile ateş etmeye, havai fişek veya ses bombası patlatmaya müsaade edilmeyeceğini söyledi.

 

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, nerede olursa olsun tabanca ve tüfek ile ateş etmeye, havai fişek veya ses bombası patlatmaya müsaade edilmeyeceğini söyledi. 


Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Çubuk Kaymakamı Şahin, 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı devlet kurumları başta olmak üzere vatandaşların gösterdiği birlik ve beraberlik nedeniyle ilçe halkına teşekkür etti.

İlçede son günlerde düğünler başta olmak üzere tabanca ve tüfek ile havaya ateş etme, havai fişek ve ses bombası patlatmalarında artış yaşandığını ifade eden Kaymakam Şahin, şöyle konuştu: 


"Ben buradan jandarmapolis ve zabıtadan oluşan kolluk kuvvetlerimize talimat veriyorum. Nerede olursa olsun tabanca ve tüfek ile ateş etmek, havai fişek veya ses bombası patlatmaya müsaade edilmeyecek. Kesinlikle sokak düğünlerinde sokak, cadde veya bulvarların kapatılmasına müsaade edilmeyecek. Ses sistemleri çevreyi rahatsız etmeyecek seviyede olacak. Mahalle muhtarlarımız bu konuda öncülük edecek, kanun ve yönetmelikler en üst düzeyde uygulanacak. Uçakların inip kalktığı bir alandasınız. Kanunda kurallara uymayanlara '400 ila 12 bin lira arasında ceza uygulanır' deniyor. Biz bunun en üst seviyesini uygulayacağız."

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise, Kaymakam Şahin'in değindiği tüm konulara katıldığını söyledi.

Kendisinin silahla atış yapılan düğünlere gitmediğini ve herkesin de böyle bir tavır takınmasını isteyen Başkan Acehan, "Biz, bu sorunların çözümü konusunda belediye olarak taşın altına elimizi koymaya hazırız. Bana düğün daveti getirenlere ben diyorum, 'eğer düğününüzde silah atılmayacaksa ben gelirim' diyorum. Şahsen tabanca ile havaya rastgele atmanın nasıl bir zevk olduğunu anlamış değilim." diye konuştu.

Toplantıya, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Durmuş Kıran, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Demiraslan, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum