10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutladı.

 

Özden, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, gazetecilere yönelik yapılan çirkin saldırıları kınadı.

Özden, mesajında şunları kaydetti:

"Eskilerin deyimiyle gazeteciler halkın gözü, kulağı ve sesidir. Demokrasinin yerleşmesinde basın kuruluşlarının önemli katkıları vardır. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan müşterek istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir. Gazetecilerin, halkımızı gelişen olaylar hakkında bilgilendirmek için ortaya koydukları emek kutsaldır. Onların bu görevleri yerine getirirken yaptıkları çalışmalara yardımcı olmak da hepimizin görevidir.

Halkı doğru bilgilendirmek adına hayati ve önemli mesleklerden biri olan, günümüzün en dinamik mesleklerinden biri gazeteciliği; vefakar ve cefakarca, onurlu, demokratik haklara saygılı şekilde, görevinin bilincinde olarak yapan tüm gazetecilerin günü kutlu olsun. Tüm basınımıza ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri bu önemli kamu hizmeti için teşekkür eder, basınımızın temel taşı olan fikir işçisi gazeteci arkadaşlarımıza, başarılar dileyerek, içten sevgi ve selamlarımı sunuyorum."

Muhabir: Hüseyin Yiğiner

Yayıncı: Şükran Yücel - Ankara

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.