1 "YILDER"Yaz Şenliği Ayı Kayasında Yapıldı

1 "YILDER"Yaz Şenliği Ayı Kayasında Yapıldı

Yıldırım Ahalisi Derneği tarafından organize edilen 2010 yılı “1. Yaz Şenliği” 1 Ağustos 2010 Pazar günü büyük çoşkuyla Ayı Kayası'nda yapıldı.

Katılımın yoğun olduğu programın açılış konuşmasını dernek genel sekreteri Hayati TÜRKİLERİ yaptı. Ardından kürsiye konuşmasını yapan Dernek Genel Başkanı Yavuz Tansel DEMİROK “Kimyanın ve bilimin iki temel taşlarından olan birisi oksijen diğeri hidrojen iki zehirli madde vardır. Bunlar ayrı ayrı solunduğunda son derece tehlikeli olduğu malumunuzdur. Ama Cenabı Rabbim bunlara gel birlik olun demiş tarlalarımıza rahmet, sofralarımıza bereket, bardağımıza su olarak gelmiştir. Birlik beraberlik Cenabı Rabbimin en güzel nimeti suda dahi sunulmuştur. Biz niye birlik beraberlik içinde olmayalım” diyerek şenliği Yıldırım Ahalisi Derneği'nin ve yönetiminin değil asıl ahali insanının ve hemşerilerinin katkılarıyla yapıldığını belirtti. DEMİROK, derneğin kurucularına ve onursal kurucu başkanı Ercan ARSLAN'a da teşekkürlerini sundu. Konuşmasının ardından Şenliğin açılışını yapmak üzere derneğin yönetim kurulunu ve Federasyon başkanı Recep TAŞ'ı meydana çağırdı.

  Bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı toplu olarak okundu. Yaş Kütüğüne derneğin 1.Yaz Şenliği künyesi meydanda bulunan yönetim kurulunun önünde dernek genel başkanı Yavuz Tansel DEMİROK, derneğin onursal başkanı Ercan ARSLAN, derneğin eski başkanı ve dernek başkan yardımcısı Alaattin ARSLAN ve Çubuk dernekler federasyon başkanı Recep TAŞ tarafından birlikte çakıldı.

  Protokol konuşmalarında onursal başkan Ercan ARSLAN söz alarak derneğin 2003 yılında kurulduğunu ve o tarihten buyana böyle bir şenliği hep düşündüklerini ancak ekonomik gerekçelerle bunu yapamadıklarını bu döneme nasip olduğunu belirterek organizasyonda emeği geçen başta başkanımız olmak üzere yönetim kuruluna teşekkürlerini sundu. Yollara deyinen Ercan ARSLAN “buraya gelirken yolların durumu bir işkence bir azap bölge için. Her ortamda, dergilerimizde, Çubuk 'da ki basında, siyasette, bürokraside özellikle dile getirdik. Maalesef yollar aynı halde aynı tas aynı hamam. Bütün siyasilerden özellikle rica ediyorum bu mesire yolunun tüm köylerimizin yolu olup Çubuk ilçesinin önemli yoludur. Bu yolların bir an önce yapılması gerekiyor. Bunun içinde katkı sağlayacak herkese teşekkür ediyoruz. Yıldırım Ahalisi bugüne kadar hiçbir şekilde gücün yanında durmadı, gücün önünde eğilmedi, sadece Yıldırım Ahalisinin eğildiği bir yer vardır haklının yanında eğilir. Dün bu derneğin kurucusuydum bugün bir eri olarak sevdalısı olarak her türlü göreve hazırım.” dedi.

  Çubuk Dernekler Federasyonu başkanı Recep TAŞ ise “bugün doğa harikası bir yerdeyiz. Temmuz sıcağına ilave olarak siyasetinde sıcaklığını hissettiğimiz bu günde sevginin dili olmak birlik beraberlik mesajı vermek ve günlük streslerden uzak durarak tabiatın kucağında güzel bir gün geçirmek için hep beraber buradayız. Kırk beş tane üyemizden birbirinden değerli derneklerden birisi olan Yıldırım Ahalisi Derneği yöneticilerine ve sayın başkanına bu vesile ile teşekkür ediyorum.” Sözleriyle katılımcıların iyi ve güzel bir gün geçirmelerini temenni etti. 

   Programa seymen ekiplerinin oyunuyla devam edildi. Ardından Büyükşehir sanatçısı Muzo sahne aldı. Muzo'nun seslendirdiği güzel türkülerin ve oyun havalarının eşliğinde bir çok konuk meydanda kurtlarını döktüler. Akabinde mehteran ekibi meydana çıktı ve programını sundu. Yerel sanatçıların oyun havalarıyla devam edilen programın ilerleyen saatlerinde Çubuk Belediye başkanı Lokman ÖZDEN ve AK Parti ilçe teşkilatı şenliğe katıldı. 

                                     AY KAYASI DEĞİL AYI KAYASI

  Konuşma yapmak üzere sahneye davet edilen Çubuk Belediye başkanı Lokman ÖZDEN 12 Eylül referandumu öncesi küçük bir referandumu Ayı Kayası için yaptı. Sayın ÖZDEN sözlerine şöyle devam etti; “Ben aranızda bulunmaktan çok keyifliyim ancak referanduma ramak kala geldiğimiz yerin Ay Kayası mı Ayı Kayası mı olduğunu sizlerin güçlü alkışlarıyla öğrenmek istiyorum. Biz bir kitapçık yaptırıyoruz. orada Ay Kayası dedik ama çok çalışkan değerli başkanım Tansel DEMİROK 'da derki burası Ayı Kayası” başkanın yapmış olduğu oylama sonucunda Ayı Kayası daha çok alkış alınca şenlik yapılan mesire yeri adeta Ayı Kayası olarak da tescillendi. Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır diyerek Yıldırım Ahalisi'nin birlikteliğine temas eden Lokman ÖZDEN dernek başkanlarına ve muhtarlarına teşekkürlerini sundu.

  Belediye başkanı Lokman ÖZDEN 'in ardından AK Parti Çubuk ilçe başkanı Tuncay ACEHAN mikrofona davet edildi. “12 Eylülde yapılacak olan halk oylaması kesinlikle bir parti tercihi, siyasi tercih, politik tercih olmayacak, çocuklarımızın geleceği daha özgür daha demokratik daha standartları yükselmiş cumhuriyet için yapılacak oylama olacaktır. Burada ben şu atmosferin evet diyeceğinden hiçbir kuşkum yoktur.” diyerek Sayın ACEHAN vatandaşı referandumda Evet oyu vermeye davet etti. ACEHAN' ın konuşmasının ardından sırasıyla halat çekme, yumurta taşıma ve çuval yarışları yapıldı. Halat Çekme yarışında Yıldırım Ahalisi yönetimi ile Çubuk AK Parti ilçe yönetimi karşı karşıya geldi. Yarışın sonucunda ayakta kalan ev sahibi dernek yönetimi oldu. Ardından meydanda protokol, oyun havalarının eşliğinde oynadı.

  Şenliğe katılan Keçiören Belediye başkanı Mustafa AK, “Şüphesiz bu tür etkinlikler birlik beraberlik için önemli organizasyonlardır. Burada bulunanlar biliyorum ki bu köyün değil aynı zamanda Çubuk'ta, Keçiören'de oturan dostlar. Bu katılım hemşerilik ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlıyor. Bizlerde bu organizasyonlara olabildiğince katkı vermeye çalışıyoruz. Bizler sizlerle beraber daha güçlü olacağız, geleceğe daha emin adımlarla atacağız.” diyerek şenlikte bulunanların şimdiden Ramazan aylarını kutladı ve akabinde ki referandum için evet oyu istedi. “Arif olana tarif gerekmez sizler mesajı almışsınızdır.” Diyerek sözlerini tamamladı.

  Plaket töreninde katkılarından dolayı Çubuk Belediye başkanı Lokman ÖZDEN'in plaketini Yıldırım Ahalisi Dernek Genel başkanı Yavuz Tansel DEMİROK, Keçiören AK Parti ilçe teşkilat başkan yardımcısı Fatih TEZCAN 'ın plaketini Keçiören Belediye başkanı Mustafa AK, Büyükşehir belediye danışmanı Nevzat GÜNDOĞMUŞ 'un plaketini Çubuk AK Parti ilçe başkanı Tuncay ACEHAN ve Anadolu Birliği Derneği başkanı Yusuf ÇELİK'in plaketini Yıldırım Ahali Dernek başkan vekili Hasan ÖZYÜREK verdi. Plaketlerin ardından geçilen Ağalık seçiminde Keçiören Belediye başkanı Mustafa AK bölge ağası seçildi. Kendisi için sürpriz olduğunu belirten AK, ata binerek meydanda tur attı.

  Programa sonradan katılan BUGSAŞ genel müdürü Ruhi KURNAZ konuşmasında “adı şenlik adı festival ama asıl şenlik gönüllerde, gözlerde ve yüzlerde” diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK'in selamını iletti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.